Arbeta med omplaceringshundar

Arbeta med omplaceringshundar

Det finns många hundhem eller föreningar som tar hand om oönskade hundar för att hitta nya ägare till omplaceringshundar.

För att kunna arbeta med omplaceringshundar måste man ha dels ett brinnande engagemang för att göra det bästa för hunden men även att ha mycket stor vana från många olika typer av hundar och hundraser.

Tufft att arbeta med omplaceringshundar

Tufft att arbeta med omplaceringshundar

Ibland kan det vara mycket svårt att arbeta med omplaceringshundar. Detta beror inte främst på att interaktionen med hundarna är besvärlig utan de beslut som man måste ta.

Alla hundar kan inte omplaceras av flera skäl. Det ska vara hundar som blivit så fysiskt men om ofta psykiskt skadade så att de inte är lämpliga att omplacera. Dessa hundar behöver oftast avlivas för att ge utrymme och ekonomi att ta hand om fler hundar som behöver omplaceras.

Krav för att arbeta med omplaceringshundar

För att du ska kunna arbeta på ett hundhem och ta hand om omplaceringshundar bör du uppfylla följande krav.

Krav för att arbeta med omplaceringshundar
  • Stor och lång erfarenhet av hundar
  • Kunna ta känslomässigt svåra beslut
  • Ha djurmedicinsk kompetens, gärna från ett djursjukhus eller veterinärklinik
  • B-körkort

De flesta som arbetar med omplaceringshundar har ingen ekonomisk ersättning utan arbetar med detta på ideell basis. För att arbeta som hundvolontär måste du ha fyllt 18 år.


Allt viktigt om omplaceringshundar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om omplaceringshundar men också en del kul och lustiga saker gällande omplaceringshundar.Meny - Omplaceringshundar
Till förstasidan på www.omplaceringshundar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
OrganisationerKostnadSkaffa hundKrav på er