Att lämna bort sin hund för omplacering

Lämna sin till omplacering

Ingen som skaffar hund från början har en tanke på att omplacera hunden senare. Dock kan det uppstå situationer i livet då en hund behöver omplaceras. Detta kan vara att någon i familjen blivit allergisk eller att levnadsförhållandena kraftigt har förändrats.

Ett alternativ till att omplacera hunden är att själv försöka hitta ett nytt hem till er älskade hund. Fördelen med detta är att ni kan få möjligheter att träffa hunden efter att ni lämnat bort den.

Hjälp med att omplacera hunden

Hjälp med att omplacera hunden

Det finns föreningar som hjälper till att omplacera er hund om ni inte längre kan ta hand om den. Ofta vill dessa organisationer och hundhem att hunden stannar hos er tillsvidare eftersom hunden mår bäst av att inte behöver slitas upp och flyttas många gånger.

Om ni av någon anledning inte kan ha kvar hunden överhuvudtaget kan hundhemmen ta hand om hunden under en tid mot ersättning om kring ett par hundra kronor per dag.

För att ni ska kunna lämna er hund till omplacering måste hunden både ha blivit vaccinerade och vara ID-märkt.


Allt viktigt om omplaceringshundar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om omplaceringshundar men också en del kul och lustiga saker gällande omplaceringshundar.Meny - Omplaceringshundar
Till förstasidan på www.omplaceringshundar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
OrganisationerKostnadSkaffa hundKrav på er