Nackdelar och risker med en omplaceringshund

Risker med omplaceringshund

De mesta är positivt med att ta över en omplaceringshund med det finns ett antal risker som du bör känna till eller förbereda er för innan ni tar hand om en valp eller hund som behöver omplaceras.

De flesta omplaceringshundar har varit på ett omplaceringsboende eller hundhem under en tid där de som är mycket vana med att ta hand om hundar observerat hunden. Om omplaceringshunden visat några sjukdomstecken eller tecken på konstigt beteende så brukar hundhemmet inte omplacera hunden eftersom det finns många fler hundar som behöver omplaceras än vad som kan finna en ny husse eller matte.

Några av de negativa saker som kan inträffa om man tar hand om en omplaceringshund eller skaffar en helt ny valp listad nedan.

  • Alla eventuella problem har inte visat sig på hundhemmet eller på kenneln varifrån ni skaffat er omplaceringshund.
  • Ni får endast begränsade möjligheter att förstå hundens bakgrund eller vilka föräldrar hunden har och deras eventuella fysiska och mentala status.
  • Det ställs mycket större krav på er som hundägare från hundförmedlingen när ni skaffar en omplaceringshund än när ni köper en valp från en kennel.

Allt viktigt om omplaceringshundar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om omplaceringshundar men också en del kul och lustiga saker gällande omplaceringshundar.Meny - Omplaceringshundar
Till förstasidan på www.omplaceringshundar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
OrganisationerKostnadSkaffa hundKrav på er