Att skaffa en omplaceringshund

Skaffa en omplaceringshund

När du funderar på att skaffa eller köpa en omplaceringshund finns det många saker som ni ska fundera igenom och känna till. Att skaffa en hund är ett stort ansvar och det blir inte mindre när man väljer en omplaceringshund.

För att ta hand om en omplaceringshund finns det ett antal olika saker som du behöver göra för att bli godkänd. Några av de steg som behöver genomgås listas nedan.

Fixa omplaceringshundar
  • Letar upp, granskar och undersöker ett antal lämpliga föreningar som förmedlar omplaceringshundar.
  • Du tar fram en kravbild på vilken typ och temperament på omplaceringshunden som skulle passa in i er familj. Ska det vara en stor eller liten hund samt ska hunden vara lugn eller eller kräva extremt mycket motion.
  • Du fyller i den intresseanmälan som respektive hundhem eller organisation som förmedlar omplaceringshundar har.
  • Du ska ta fram en lista på alla tidigare erfarenheter och kontakter som ni har haft med hundar.
  • Du får möjlighet att besöka hundhemmet så att du kan bekanta dig med de som driver hundhemmet, hundarna som finns där samt att de kan få en uppfattning om dig.
  • Du och hundhemmet kommer överrens om att ni och en viss omplaceringshund passar varandra så får ni ett erbjudande om att överta hunden för en fastställd ersättning.
  • Du skaffar en hundförsäkring innan du övertar ansvaret för omplaceringshunden.

Att välja en omplaceringshund är en god gärning

Att välja en omplaceringshund är en god gärning

När ni beslutar er för att ta hand om en omplaceringshund är det ett mycket bra val. På så sätt hjälper ni en stackars utsatt hund som kan bli er bästa vän i livet.

Genom att vara tydlig och trygg i er själva finns det stor chans att även omplaceringshunden kan känna sig trygg hos er och att ni skapar en underbar gemensam framtid.


Allt viktigt om omplaceringshundar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om omplaceringshundar men också en del kul och lustiga saker gällande omplaceringshundar.Meny - Omplaceringshundar
Till förstasidan på www.omplaceringshundar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
OrganisationerKostnadSkaffa hundKrav på er