Kennel

Omplaceringshundar

På en kennel föds det kommersiellt upp hundar och valpar. De flesta kennlarna föder endast upp en eller kanske två hundraser men det finns några få som föder upp flera olika sorters valpar.

Alla seriösa kennlar är medlemmar i Svenska Kennelklubben, SKK och följer de reglar som gäller bra och sund hunduppfödning.

Några av dessa regler är att alla valpar ska veterinärbesiktigas och vaccineras samt inte säljas innan valpen är cirka 8 veckor gammal.

Leveranstid på valpar från en kennel

Eftersom dräktighetstiden för tikar är cirka 63 dagar så kan det vara svårt att planera in ett valpköp med exakt leveranstid flera månader i förväg. Oftast får man boka valpen under tiden honan är dräktig och sedan stannar valpen hos mamman i cirka 3 månader.

Normal är att man bestämmer hund omkring 3 månader innan man kan få ta hem den.

Kennelklubbar

Nästan alla kennlar är anslutna till Svenska Kennelklubben men det finns också många lokala kennelklubbar som samordnar kennlarna i ett län. Även vissa större orter har egna kennelklubbar ditt ortens kennlar kan vara anslutna.

Populära hundraser

Populära hundraser

Varje kennel bestämmer själv vilka hundraser som den ska föda upp och de populäraste hundraserna år efter år hos hundägarna är:

  • Labrador retriever
  • Schäfer
  • Pomeranian
  • Golden retriever
  • Jämthund
  • Cocker spaniel
  • Cockapoo

Eftersom dessa hundar är de vanligaste så finns det också flest kennlar för dessa hundraser.


Allt viktigt om omplaceringshundar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om omplaceringshundar men också en del kul och lustiga saker gällande omplaceringshundar.Meny - Omplaceringshundar
Till förstasidan på www.omplaceringshundar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
OrganisationerKostnadSkaffa hundKrav på er